Fekete vagy fehér?

Fekete vagy fehér?

Mindenki vigyáz a szeme világára, létezik is a mondás.

Miért vigyázunk rá?

Az információk 80%-a a szemünkön keresztül jut az agyunkba. Jobban emlékszünk olyan dolgokra, amelyeket láttunk, mint pl amit éreztünk, vagy szagoltunk.

Ezért a lehető legtökéletesebb védelmet kell biztosítani szemünknek.

Milyen hatások ellen védjük látószervünket?

  • Védjük a fénytől, mert zavar az erős fény, ugyanakkor ha sötét van, a lehető legtöbb fényt szeretnénk érzékelni
  • Védjük az UV fénytől, mert különböző betegségeket nem szeretnénk átélni
  • Védjük az ibolya-kék fénytől, mert újabb kutatások megállapították, hogy ez a tartomány is káros
  • Védjük a különböző fizikai hatásoktól a szemüveglencséinket
  • Védjük a párásodástól, illetve annak hatásától a látásunkat

Ugyanekkor védjük önmagunkat is attól, hogy rosszul érezzük magunkat: nézzünk ki jól az új szemüvegünkben, nézzenek meg minket, és szemüvegünk adja meg a kellő védelmet….

Mi az, ami a legmagasabb fokú védelmet garantálja, és közben kívánatos termék?

Ezek a fényre sötétedő lencsék.

Tökéletes védelem

Mit mondanak a fiatalok a fényre sötétedő lencsékre? Béna, öreges, nem néz ki jól…..miért mondják ezt, és hogyan lehet egy szemüveg mégis menő fényre sötétedő lencsékkel?

Először is az alfája ezeknek a termékeknek a kitűnő keretválasztás. A fényre sötétedő lencsék nem mutatnak jól fúrt (a lencséket a keret alkatrészei tartják egyben) keretekben, de még damilos (alul nyitott)keretekben is furcsa hatásúak lehetnek. Ma rendkívül népszerűek a műanyag keretek, nem véletlenül a Ray-Ban Wayfarer modellje az egyik legkelendőbb termék. A műanyag keretekben a fényre sötétedő lencse úgy néz ki, mintha egy napszemüveg lenne, ugyanakkor az irodában, osztályteremben, stb egyáltalán nem látszik, hogy ez a lencse be fog sötétedni.

Miért sötétedik be?

Ezt a kérdést fontos megtárgyalni, hiszen az elégedetlenségtől menthetjük meg magunkat: A lencsék az UV fényre sötétednek. Azaz ha van UV kitettség, akkor változtatja a színét. És mikor van UV kitettség?

Napsütéses időben, felhős időben, magasban, az Egyenlítő környékén, Ausztráliában, Európában, bárhol….Az UV jelen van…az UV ellen védjük magunkat…tehát a fényre sötétedő lencse a leglátványosabb formája az UV védelemnek.

Sokan azt mondják, azért nem szeretik a fényre sötétedő lencsét, mert felhős időben is változtatja a színét, és így akivel beszélünk esetleg zokon veszi, hogy miért színezett lencsék mögül nézünk rá….Igen, akkor is változtatja a színét. De tegyünk fel egy kérdést: ha egy olyan emberrel utaznánk egy autóban, aki nem köti be magát a biztonsági övvel, akkor mi sem kötnénk be magunkat, csak azért, hogy meg ne sértődjön?

Kicsit hasonló a helyzet: miért zavar bárkit az, hogy én védem a szemem?

Vagyis ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy olyan szemüveget viseljünk, amiben jól érezzük magunkat. Ami teljes védelmet biztosít.

A Transitions fényre sötétedő lencsék a fent felsorolt veszélyektől teljeskörűen megvéd, és emellett folyamatosan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. Immár 3 színben kérhető: barna, szürke és zöld színre sötétedhet.

 

Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!