Fényvédelem tavasszal

Fényvédelem tavasszal

Közeledik a tavasz, és ezzel együtt a napsütéses órák száma is növekszik. Mindenki tudja mi az a napszemüveg, de nem mindenki tudja milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

A fény elleni védelem természetes igény, az erős fény rendkívül kellemetlen lehet. Ezért viselünk napszemüveget, vagy dioptriás napszemüveget. Ezek a termékek segítenek nekünk abban, hogy az erős, vagy rossz szögből érkező fényekkel szemben is élesen, kényelmesen lássunk.

Ha Ön szemüvegviselő, akkor a következő lehetőségek közül választhat:

  • Napszemüveg (gyenge korrekció esetén ajánlott)
  • Dioptriás napszemüveg
  • Fényre sötétedő lencse

A napszemüvegeket csak akkor ajánljuk, ha a gyenge korrekció ideiglenes elhagyása nem jár látásromlással, és ez idő alatt nem vezet gépjárművet, vagy pedig ha Ön kontaktlencsét visel. Ilyenkor a napszemüveg gyári lencséjén keresztül láthat.

A dioptriás napszemüveget akkor ajánljuk, ha szeretné védeni a szemét a káros fénytől, de a látásélességről sem mondana le. Dioptriás napszemüveg lehet egy hagyományos optikai keret is, színezett lencsével.

A színezés lehet teljes, vagy átmenetes, bár technikailag nem színezés, de ajánlott a polarizált lencse használata.

A fényre sötétedő lencsék biztosítják talán a legkényelmesebb megoldást, hiszen nem szükséges cserélgetni a napszemüveget és a hagyományos szemüveget, hanem az állandóan hordott szemüveg lencséje az UV fény hatására besötétedik.

Klasszikus színekben választható, azonban március 1-től egészen egyedi és új színekkel tudjuk elkészíteni az Ön fényre sötétedő lencséjét. A jelenleg elérhető színek a barna, a szürke és a szürkészöld.

A fényre sötétedő lencsék lehetnek egyfókuszú távoli lencsék, vagy multifokális lencsék, amellyel élesen lát közelre és távolra is, miközben az úgynevezett munkatávolságra is éles képet ad.

Ha Ön szeretné óvni szeme egészségét, és kényelmesen élesen látni minden fényviszony között, akkor jelentkezzen be szemvizsgálatunkra, akár online.

Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!