Indul a nyári szezon! 1. rész

Indul a nyári szezon! 1. rész

Igen, itt a jó idő, kint vagyunk a szabadban, ezért fontos megemlíteni pár dolgot a szemünkkel kapcsolatban. Szemünk az a páros szervünk, amely jó esetben végigkíséri életünket, mindent látnak szemeink, és segítségükkel élményeket tudunk raktározni.

De hogyan védjük őket?

Erre szeretnénk választ adni, pár cikk keretében.

Hogyan védjük szemünket, ha kontaktlencsét viselünk?

Először is viseljünk a kontaktlencse mellé napszemüveget! Ez fontos, hiszen a lencsére bár rá van írva, hogy UV védelmet biztosít, mégis napszemüveget javaslunk, miért? Azért, mert a napszemüveg nem csak szemünket védi, hanem annak környékét is. Kimutatható, hogy a bőrdaganatos betegségek nagy része a szem környékén alakul ki, és a napszemüveglencsék nemcsak szemünket védik, hanem bőrünket is.

létfontosságú, hogy napszemüvegünk minél nagyobb területet lásson el védelemmel

Másodszor pedig rendkívül fontos, hogy elkerüljük a kontaktlencsével előforduló fertőzéseket: egyik legagresszívabb fertőzés az acanthamoeba keratitis, amely akár vakságot is okozhat.

Ezért kifejezetten kérünk minden kontaktlencse viselőt, hogy bármilyen vizes környezetben vannak, távolítsák el a kontaktlencséjüket.

Az egysejtű meg tud tapadni a kontaktlencse és a szaruhártya közötti kis résben, és ezért veszélyes a kontaktlencse viselése fürdőzés közben. Később pedig, amikor már hosszabb ideje éldegél a kis élőhelyén, elkezdi fogyasztani szaruhártyánkat, amely rendkívül fájdalmas jelenség, és veszélyes is.

Ha valaki kontaktlencsét visel, akkor ezekre az esetekre érdemes beszerezni egy dioptriás úszószemüveget, illetve hagyományos szemüveget.

dioptriás úszószemüveg

 

 

Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!