Miért látok másként éjszaka?

Miért látok másként éjszaka?

Bizonyára mindenki találkozott azzal a jelenséggel, hogy szürkületkor egészen másként lát, mint verőfényes napsütésben, és amint beáll a teljes sötétség, megint egészen más a látás.

Számos helyzetben, de főleg az éjszakai autóvezetés közben lehet a leginkább zavaró. Mi játszódik le ilyenkor a szemünkben?

Rossz fényviszonyok között a szem optikai rendszerének működése megváltozik. A pupilla tágulásának hatására a szem mélységélessége csökken, és a nagyobb apertúrának köszönhetően jelentősen nő az optikai tengellyel nem párhuzamosan érkező fénysugarak zavaró hatása.

Azaz például autóvezetés közben a szembejövő autó fényszórója nem véletlenül vakít…

Szemünk szabályozóképessége megváltozik, az ideghártya pálcikái veszik át az irányítást, amelyek inkább a gyenge fényviszonyok között felelősek a jó látásért, azonban a térlátásban nem adnak nagy segítséget

Képzeljünk el egy szituációt: éjszaka autózunk, és előzni szeretnénk az előttünk haladó gépkocsit. Beférek még, elkezdhetem az előzést? Tisztán látom, hogy jön valaki szemből, azonban a távolságot nem tudom felmérni.

Az éjszakai autóvezetés megkönnyítése érdekében fejlesztették ki az Eyedrive lencséket, amelyek ezt a tevékenységet támogatják.

Így Ön mindig biztonságosan tud autót vezetni, mert tisztán és élesen lát.

Keresse az Eyedrive lencséket üzletünkben, bevezető áron

Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!