Miért sötétedik a fényre sötétedő szemüveglencse?

Miért sötétedik a fényre sötétedő szemüveglencse?

A fényre sötétedő szemüveglencsék azért népszerűek, mert színüket változtatják, így biztosítva megfelelő fény és UV védelmet a szemüvegviselőknek.

A fényre sötétedő szemüveglencse első felületén található a Transitions lencsék fényreagens anyaga. Az anyag szabad szemmel nem látható vastagságú, fúrt illetve damilos kereteknél vehető csak észre, hogy nem a lencse egésze sötétedik, kizárólag az első felületen található anyag.

Ez a rendkívül vékony “réteg” változtatja a színét az UV sugárzásnak megfelelően: a rétegben található molekulák kapcsolódása változik meg az UV fény hatására, és így képes lesz elnyelni az UV és a káros kék fényt

A fényre sötétedő szemüveglencsék a ’90-es években kezdték hódító útjukat, az amerikai PPG vegyi konszern fejlesztette ki az anyagot, melyet végül a Transitions cég birtokolt. Később az Essilor megvásárolta a Transitions-t, így Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék kizárólag a kiváló minőségű Essilor szemüveglencséken érhetőek el.

A fényre sötétedő szemüveglencsék készülhetnek egyfókuszú és multifokális kivitelben, és a legújabb fejlesztéseknek hála már 7 színben érhetőek el: barna, szürke, zöld, ametiszt, borostyán, zafír és smaragd színekben, így minden szemüvegkerethez kiválóan illeszkednek.

Jelenleg a fényre sötétedő opció árából 50% kedvezményt biztosítunk 2020. június 30-ig.

Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!