Miért vásárolnék dioptriás napszemüveget fényre sötétedő lencsék helyett?

Miért vásárolnék dioptriás napszemüveget fényre sötétedő lencsék helyett?

Korábbi cikkünkben arra adtunk választ, miért érdemes fényre sötétedő lencséket választani, most pedig ennek az ellenkezőjét fogjuk megvizsgálni.

A dioptriás napszemüvegek jóval népszerűbbek, mint korábban, hiszen rengeteg szín közül tudunk választani, és ma már szinte bármilyen szemüvegbe el tudjuk készíteni a dioptriás napszemüveget, akár multifokális kivitelben is.

Régebben korlátozta az elkészítést a keret íve, a szín, az alapanyag, de ennek ma már vége.

Miért válasszuk hát ezt a terméket?

Elsősorban azért, mert állandó és teljes védelmet nyújt szemünknek a káros UV sugárzás ellen, és a zavaró fények ellen. Ebből főleg a fények az érdekesek, hiszen a fényre sötétedő lencsék is védik szemünket az UV ellen, azonban nem sötétednek olyan intenzíven, mint egy színezett lencse.

A hátránya a dioptriás napszemüvegnek a csere kényszer, azaz ha betérünk valahová, akkor bizony át kell váltanunk a színezetlen lencsére.

Milyen típusú lencsét választhatunk?

Hagyományos színezett lencse: ilyenkor azt kell eldönteni, hogy milyen intenzitású legyen a színezésünk? Napszemüveg sötétséget kb 70%-os színezés felett érhetünk el. Általában a klasszikus barna-szürke-zöld színeket szokták választani.

Dioptriás napszemüveg

Átmenetes színezésű napszemüveg: itt már belép a divat-faktor, hiszen a színezett lencse kinézete nem homogén színes, hanem a lencse alján kevésbé színezett. Vannak évek, amikor divatosak az átmenetes színezésű lencsék, és van amikor senki sem akarja őket választani 🙂

Polarizált lencsék: talán ezt emelnénk ki a legjobban, mivel ezek a lencsék a színezésen kívül a csillogásmentesítéssel is hódítanak. Autóvezetés közben, vagy vízparton élvezhetjük előnyeiket, ahol kényelmes használatot tesznek lehetővé. Érdekesség, hogy itt is megjelentek az átmenetes színezésű polarizált lencsék, úgyhogy ha valaki ilyenre vágyik, nem kell lemondani a polarizáció előnyeiről.

 

http://neveraportatil.es/wp-content/uploads/2017/02/gafasdesol-polarizadas.jpg

Tehát azért válasszon polarizált lencsét, mert akkor állandó fényvédelmet kap, a meghatározott mértékben 🙂

 

Ha kérdései vannak, tegye fel közvetlenül a Facebook Messengerben:

 Szeretne bejelentkezni szemvizsgálatra? Tegye ezt online rendszerünkön keresztül:
Loading...
Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!