Szemüveg a gyereknek

Szemüveg a gyereknek

A héten több cikkben szeretnénk bemutatni kinek miért lesz jó az augusztus-szeptemberi iskolakezdési akció.

Kezdjük a gyermekeknél.

Gyermekeink esetében rendkívül nagy felelősséggel rendelkezünk, hiszen ha pusztán anyagi okból nem kaja meg a legnagyobb védelmet, akkor hosszútávon rendkívül káros hatásokkal számolhatunk.

Gyermekünk szeme kevésbé képes védekezni, mint a felnőtteké, hiszen a szemlencséjük tökéletesen átlátszó, így az UV és a káros kék fény akadálytalanul jut el az ideghártyáig, retináig.

A felnőttek esetén bizonyos homályok, opálosságok egyfajta szűrőként működnek, bizonyos fényeket blokkolni képesek.

Ahogy fentebb írtuk, kettős védelmet kell biztosítani: UV fény, és káros kék fény ellen.

 

Az UV fény elleni küzdelem már-már mindenki számára ismert, az Európai Unió területén belül ma már nem lehet értékesíteni napszemüvegeket UV védő képesség nélkül. Ez egy nagyon jó, és áldásos törvény, hiszen így biztosak lehetünk a napszemüvegek UV szűrő képességében. Azonban optikai lencsék esetén ilyen szabály még nincs, de szerencsére a gyártók minden erővel azon vannak, hogy a szemüveglencse gyárilag tartalmazzon UV védelmet.

Mi az Essilor nevű szemüveglencse gyártó termékeivel dolgozunk, ami azt jelenti, hogy a világ legnagyobb gyártókapacitású, és leginnovatívabb gyártójának a termékeit lehet megvásárolni üzletünkben. Kb. úgy lehet elképzelni, mintha Mercedes-t forgalmaznánk 🙂

Tartós védelem a szem egészségéért

Az Essilor által gyártott, Crizal felületkezelésű lencsék első és hátsó oldali UV védelmet biztosítanak, és ez a védelem gyárilag rendelkezésre áll, azaz nem szükséges külön UV védő réteget vásárolni. Az első oldali védelmet minden olyan lencse biztosítja, amelynek törésmutatója magasabb, mint 1,5.

Másik veszély, amellyel meg kell küzdenünk, az a káros kék fény által okozott makuladegeneráció. Mi is az a káros kék fény?

Ez a fény már a látható tartományban található, ahogy neve is mutatja a kék színben, és 415-455 nm közötti tartomány jelenti a legnagyobb veszélyt a szemre. Ezt számos kísérlet bizonyítja, ezek közül talán az egyik leg figyelemreméltóbb a Paris Vision Institute által végzett in vitro, azaz élő sejteken végzett kutatás.

 

Ez a kutatás mutatta ki a leghatékonyabban, hogy a káros kék fény sejtpusztulást okoz.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ha egyszer rátekintünk egy fényforrásra, akkor megvakulunk, de hosszútávon LCD kijelzőt nézve, veszélynek tesszük ki szemünket, gyermekünk szemét.

Hol található a káros kék fény?

Ez a fény a digitális kijelzőkből, mobiltelefon kijelzőkből, LED fényforrásokból árad felénk, tehát mondhatjuk azt is, hogy körbevesz minket.

Létezik-e kombinált védelem?

Igen, az UV és a káros kék fények ellen a leghatékonyabb védelmet az Essilor Crizal Prevencia felületkezelések adják, és bár létezik számos kék szűrő felületkezelés, a Crizal Prevencia abból a szempontból is kiemelkedő, hogy az általános használatra is a legkényelmesebb megoldást biztosítja.

Vannak olyan gyártók, akik éjszakai vezetéshez nem ajánlják kék szűrő réteggel ellátott lencséjüket, mi azonban javasoljuk az Crizal Prevencia felületkezelést, akár éjszakai vezetéshez is, mivel ennek a lencsének a hátsó oldalán kevésbé tükröződő bevonat található, szemben más gyártóval.

Ha szeretné a legjobb védelmet biztosítani gyermekének, akkor várjuk sok szeretettel üzletünkben, ahol iskolakezdési akciónk keretében jelentős kedvezményekkel várunk mindenkit.

Szemvizsgálat 14 éves kortól elérhető.

Loading...

 

Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!