Szemüveg balesetek az ünnepek alatt

Szemüveg balesetek az ünnepek alatt

Talán a karácsonyi-újévi időszak az év leghosszabb szünete, amikor rengeteg esemény történik. Előfordulhat, hogy a szemüvegek/kontaktlencsék is megsínylik ezeket a napokat.

Lássuk hát mi történhet, és hogyan tudunk segíteni?

Kiesik a csavar a keretből: ez az egyik legáltalánosabb probléma szemüvegkeretek esetén. A csavart könnyedén tudjuk pótolni, van megfelelő méret az üzletben.

Megelőzés: ma vagy holnap még látogassanak meg az üzletben, meghúzom a csavarokat, beállítom a szemüveget.

beautiful_woman_glasses

Vendégség közben ráülnek a szemüvegre: ez egy sajnálatos esemény. Ilyenkor vigyázni kell, mert ha hajszálrepedés keletkezett a szemüvegkereten, akkor akár véglegesen el is törhet a keret.

Megelőzés: ha Ön multifokális lencsét visel, jó eséllyel ez nem történik meg, mivel állandóan a fején lesz a szemüveg. De ha sima olvasót visel, akkor rendkívül nagy az esélye. Ilyenkor ajánlott a kemény tok használata, vagy pedig olyan helyre tegyük a szemüveget, ahova nem ül le senki.

Group of senior friends with eyeglasses using digital tablet

Sütöttünk a vendégeknek süteményeket, mi baj történhet?

A sütők átlagosan 200 celsius fokos levegőt ontanak ki magukról, főleg abban a pillanatban, amikor kinyitjuk a sütő ajtaját. Ez a hőmérséklet sajnos képes arra, hogy a szemüveglencse felületkezelését véglegesen tönkretegye. Ez a fajta sérülés ráadásul rendkívül jellemző, és nem is garanciális.

Megelőzés: Amikor kinyitjuk az ajtót, álljunk félre, majd 2 másodperc elteltével tudjuk nézni a süteményt, és nem megy tönkre a szemüveglencsénk.

Napi kihordású kontaktlencsék

A kontaktlencse szúr, a szem erezett: előfordulhat, hogy valami a lencse alá ment, vagy régóta viseli a lencsét. A lencsék kevesebb vizet tudnak megkötni, ha túlhordják őket, és több baktérium is képes megtelepedni a felületükön. Ezért rendkívül fontos, hogy a viselési időt napra pontosan tartsák be!

Kérjük látogasson meg minket még karácsony előtt, ha kontaktlencsére, vagy ápolószerre van szüksége.

 

 

Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!