Tegyük sikeressé a félévet a főiskolán!

Tegyük sikeressé a félévet a főiskolán!

Felsőoktatásban az elvárások lényegesen magasabbak, mint alsóbb iskolákban, és ez a feszített tempó igénybe veszi a tanulók szemét is. Folyamatosan váltakoznak a tekintési távolságok, és emellett jelentős a műfény-káros kék fény jelenlét is. Mit tehetünk?

A cél a sikeres félév, ennek pedig záloga a kitűnő látás, a fáradhatatlan szemek, és a teljeskörű védelem.

A kitűnő látást a helyes dioptria felírás garantálja, és ez az alapja a tanulási folyamatnak. Képzeljük csak el mit okoz egy elnézett írásjel, vagy előjel? 2-3 sikertelen vizsga a rossz látás miatt, már majdnem annyiba kerül, mint egy lencse. Ha a félévet ismételni kell, és az ismétlés szintén pénzbe kerül, akkor már a szemüveg árát kifizetjük tandíjra.

 

Szemünk alapvetően távolra tekintésre lett “tervezve”, az ősember folyamatosan a távolban kereste a betevő falatot. Korunk hozadéka a rövidlátás, hiszen egyre közelebbre tekintünk.

Közelre tekintéskor szemlencsénk domborodik, a távolra tekintéskor, nyugalmi állapotban 20,5 dioptria törőerejű lencse, közelre tekintéskor 33 dioptriára nő. Ez hatalmas erőket jelent, és jelentős változást a szem állapotában. Nem csoda, hogy egy erős nap után a szem egyszerűen elfárad.

Kicsit úgy lehet elképzelni a szem fáradtságát, mintha egész nap bevásárlószatyrokat cipelnénk: karunk is elfárad, jóformán egy óra után.

Az Essilor Eyezen szemüveglencséket korunk digitális fogyasztóinak fejlesztették ki. Nem véletlen az elnevezés, hiszen rengetegen használnak mobiltelefont, laptopot, táblagépet. Ezeket az eszközöket különböző távolságokra használjuk.

Kutatók megfigyelték pl., hogy a mobiltelefont kb. 5-10 centivel közelebb tartjuk, mint a papír alapú olvasnivalót. Optikai szempontból az olvasótávolság egy fő távolság (erre vizsgálunk, ezt tekintjük referenciának), ezért kritikus, ha ennél közelebb tartunk valamit.

Az Essilor Eyezen szemüveglencsék ezért segítséget nyújtanak a szemüvegviselőnek, hogy az olvasótávolságnál közelebb helyezett mobiltelefont, akár hosszútávon is tudják olvasni.

Korunk egyik legnagyobb ellensége a káros kék fény. Korábban az UV fény volt, de mára eljutottunk odáig, hogy a szemüveglencsék 70%-a, és a napszemüvegek 100%-a tökéletesen szűri az UV-t. A káros kék fény felelőssé tehető a makuladegenerációért, köze lehet a szürkehályog kialakulásához, illetve jelentősen befolyásolja napi ritmusunkat.

Tartós védelem a szem egészségéért

 

Az Essilor ezért fejlesztette ki a Crizal Prevencia felületkezelést, amely a káros fények szűrése mellett a jótékony kék fény biztosításáért felel. Ez a hullámhossz segít beállítani a biológiai óránkat, illetve “edzi” a pupilla mozgató izmokat. Számos kék fény szűrő lencsét lehet kapni, azonban ezek mind szűrik a jótékony kék fényt is.

Ha főiskolai hallgató, vagy a családban van diák, fiatal felnőtt, egészségére áldozó, akkor az iskolakezdési akciónkat Önnek találták ki!

Essilor Eyezen szemüveglencsék 30% kedvezménnyel kaphatóak 2017.10.31-ig.

Jelentkezzen be szemvizsgálatunkra online, és további 5000 Ft kedvezményt kap:

Loading...
Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!