Tudást is gyűjtünk, nem csak ötösöket

Tudást is gyűjtünk, nem csak ötösöket

Gyermekünk elkezdi az iskolát, vagy valamelyik tanévet. Ki ne szeretné, hogy sikeresen végezze el az iskolát? Mit adhatunk neki útravalóul, hogy az életben boldoguljon?

Az ember tanulási folyamatát jelentősen befolyásolják a szerzett információk, melyeknek információveszteség nélkül kell eljutni az agyunkig. Amikor tanulunk, akkor valamelyik érzékszervünk továbbítja az ingert az agy felé, így hallhatjuk milyen a tökéletes “C”-hang, vagy megérezhetjük milyen a 40 Celsius-fok. Esetleg jól görbül-e az a bizonyos betű?

És itt van rendkívül nagy felelőssége mindenkinek, hiszen egy rosszul látó ember nem tudja milyen jól látni, vagy hogy ő egyáltalán jól lát-e?

Ha az információk nem megfelelően továbbítódnak, akkor a tanulás is problémás lesz, nem fog görbülni a betű, vagy a 3-as 8-asnak látszik a hátsó padsorokban.

A pedagógusok munkája az is, hogy figyeljék a gyerekeket, hogyan nézik a táblát, hiszen sok apró jel következtet arra, hogy a gyerek nem lát megfelelően. Hunyorog, közelről rajzol/ír, személyes megbeszélésekkor túl közel jön, fejfájásra, fáradtságra panaszkodik. Otthon is érdemes figyelni a gyereket, nem nézi-e közelről a TV-t?

Kütyüs világban élünk, körbevesznek minket az apró eszközök, amelyek eredeti funkciójukon túl bizony a szórakoztatásért is felelnek néha, és bár vannak szülők, akik mentesítik gyermeküket az ilyen eszközöktől, a többség mégis játszik egy-egy negyedórát velük. Kutatók megállapították, hogy a folyamatos közelre tekintés hatása, hogy a világunk mínuszosodik, azaz lényegesen több lesz a mínuszos szemüveget viselő páciens néhány évtizeden belül, mint ugyanannyi évtizeddel ezelőtt volt.

http://www.chupamobile.com/blog/wp-content/uploads/2014/07/child-tablet.jpg

Ezért a feladat kettős: megfelelő látásélességet biztosítani, és egyben figyelni az árulkodó jelekre, másrészt pedig megfelelő védelmet biztosítani gyermekeinknek.

Iskolakezdés előtt feltétlenül vizsgáltassuk meg szemüket egy megfelelő szakemberrel, és ha szükséges, vásároljunk nekik szemüveget. Egy rosszul látó gyerek kizárja magát a tudományok világából, és ugyanígy kizárja magát a társadalomból is, bár nem tudatosan. Romlik az önbizalom, ennek hiányában pedig kerüli a társaságot.

Ha pedig megvan az eredmény, készíttessünk szemüveget, és a lehető legjobb megoldást válasszuk, hiszen így tudjuk a legjobb látásélményt biztosítani.

Üzletünkben 14 éves kortól vizsgálunk gyerekeket, azonban a felírt receptet elkészítjük kortól függetlenül.

Iskolakezdési akciónkat itt találja.

 

Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!