Vásároltam egy multifokális lencsét, számítógéphez mégsem kényelmes…miért?

Vásároltam egy multifokális lencsét, számítógéphez mégsem kényelmes…miért?

40 éves kor felett szemünk kevésbé képes alkalmazkodni a különböző távolságokra. Ez egy természetes folyamat, a szemlencsénk elveszíti a rugalmasságát, ezért nehézkes az olvasás, és esetleg a képernyő előtti munkavégzés is.

Általában véve ilyenkor a látszerészek multifokális lencsét javasolnak, mégis előfordulhat a kényelmetlen munkavégzés…mi ennek az oka?

Az ok a lencsék kialakításában keresendő. Egy általános multifokális lencse hasznos részének képe leginkább egy gombára hasonlít. Ahogy a gomba kalapját elhagyjuk, marad a szára, amely keskenyebb hasznos területet biztosít a munkatávolsági távolságra, majd a bocskornál egy picit szélesedik.

Ezzel szemben a munkaprogresszív lencsék pont a számítógépes távolságra adják a legszélesebb zónát, a hasznos rész alakja leginkább egy tekebábura hasonlít:

osszehasonlitas2

Így az állandó monitoron végzett munka kevésbé lesz fárasztó, viszont azt a kompromisszumot meg kell kötni, hogy ezzel a szemüveggel az autóvezetés tulajdonképpen lehetetlen lesz.

Mi azt szoktuk javasolni, hogy ha valaki multifokális lencsét vásárol, használja ki a Varilux 1+1 akciót, hiszen így a második párat (ami jelen esetben a munkaprogresszív lencse) ajándékba adjuk.

Multifokális lencséjét Érden a Joó Optikában vásárolhatja meg, ahol teljes körű optometriai szemvizsgálattal várjuk Önt a hét minden napján, akár bejelentkezés nélkül.

 

 

Share This Post
Bejelentkezés szemvizsgálatra!
Miért jó az online időpontfoglalás?

* mert minden akcióval összeadódó
plusz 5000 Ft kedvezmény
* mert egyszerű
* mert gyors
* mert ingyenes
* mert emailben értesítünk

Kattints a gombra és próbáld ki!