Hogyan segít a mesterséges intelligencia az optikában?

A mesterséges intelligencia, vagy AI, egyike azoknak a technológiáknak, amelyek jelentős hatással vannak a mai világra. Az AI számos területen, köztük az optikai iparban is hasznosnak bizonyul, ahol hozzájárul a bonyolult problémák megoldásához. A ChatGPT például egy ilyen AI rendszer, amely segíthet az embereknek különféle, akár összetett feladatokban.

Az AI felhasználása az optikai területen is egyre gyakoribbá válik, és olyan algoritmusokat alkalmaznak, amelyek képesek összetett számításokra és adatfeldolgozásra. Az egyik ilyen példa a Varilux XR, amely a korábbi, és népszerű Varilux X multifokális szemüveglencsék utódjának kifejlesztési folyamata. De hogyan járul hozzá az AI ennek a terméknek a fejlesztéséhez?

A multifokális szemüveglencséket gyakran minősítik a látótér szélessége és a megszokás könnyedsége alapján. Minél szélesebb a látótér és minél könnyebb a lencsék használata, annál magasabb minőségűnek tekinthető a termék. Ezen kívül számos egyéb tényező is fontos a vásárlók számára, de egyszerűsítve elmondható, hogy a látótér és a megszokás képezik a legfontosabb szempontokat. De ezek a tervezési alapok csak sablonadatok. Képzeljük el, mi történne, ha mindenki csak 175 cm hosszú ágyat vásárolhatna: egyeseknek kényelmes, másoknak pedig a lába lelógna. Ugyanez lenne a helyzet, ha minden szemüveglencse ugyanazokat a kalkulált értékeket tartalmazná.

Itt kap szerepet a mesterséges intelligencia: az AI különféle számításokat végez a multifokális szemüveglencsék látóterének megtervezése során. Pontosan meghatározza, hogy hol milyen dioptriával kell rendelkeznie a lencsének, pontról pontra.

Varilux XR mutlifokális szemüveglencsék

Az AI a Varilux XR fejlesztése során egy olyan adathalmazzal dolgozott, amely egymillió szemüvegviselő szemmozgási szokásait összegezte. Ez figyelembe vette, hogy a páciensek rövidlátók vagy távollátók, milyen tevékenységet végeznek szemüvegük használata közben, milyen vékonyítású a szemüveglencse, milyen a szemtávolságuk, az illesztési magasságuk és számos más paramétert.

Az AI segítségével ezeket a paramétereket egyaránt figyelembe vették, hogy minden szemüvegviselő számára a lehető legkényelmesebben használható multifokális szemüveglencsét készítsenek. Az új Varilux XR multifokális szemüveglencsék széles látótérrel és tökéletes dioptriával rendelkeznek minden távolsághoz és minden szemüvegviselő számára.

Ismerje meg a mesterséges intelligencia segítségével fejlesztett Varilux XR multifokális szemüveglencséket

Ennek eredményeként az Ön új multifokális szemüveglencséje tökéletesen alkalmazkodik Önhöz és javítja életminőségét. És most, az őszi 2023-as akciónk keretében, bevezető áron juthat hozzá az új Varilux XR multifokális szemüveglencséihez.

Jelentkezzen be látásvizsgálatunkra online!

Legfrisebb bejegyzéseink
Blog

Milyen a jó napszemüveg?

Itt a nyár, és szinte mindenhonnan az UV sugárzás veszélyeire felhívó üzenetek olvashatóak, azonban a napszemüveg kérdése nem áll meg

Bővebben