Egy multifokális szemüveg hány szemüvegnek felel meg?

Mi látszerészek imádjuk ajánlani a multifokális szemüvegeket, mivel határozott elképzelésünk van annak előnyeiről, de ezek mellett tisztában vagyunk a használatával is. De miért szeretjük javasolni ezt a szemüvegtípust?

Az első multifokális szemüveglencse, a Varilux, 60 éves is elmúlt, és kifejlesztésekor tulajdonképpen nem az volt a cél, hogy készüljön egy multifokális lencse, hanem az, hogy készüljön egy olyan lencsetípus, amely az ismert problémákra megoldást kínál.

Az ismert probléma pedig az volt, hogy a szemüvegviselő egyetlen szemüveggel képes legyen távolra és közelre élesen látni, és a két fő távolság között ne legyen (a bifokális szemüveglencséknél ismert) képugrás.

A Varilux lencsék immár sokadik generációval segítik a szemüvegviselőket, és mindegyik fejlesztés ugyanúgy a meglévő és ismert igényekre nyújt megoldást.

Multifokális akció

De tulajdonképpen miért is előnyös a multifokális szemüveglencse használata?

Éles látás minden távolságra: a Varilux lencséknél a két fő távolság (távoli és olvasó) között fokozatmentes a dioptriaátmenet. Ezért ha egy ilyen szemüveget viselünk, biztosak lehetünk benne, hogy a szemüveg minden pontján (típustól függően) élesen láthatjuk az olvasnivalót, a számítógépet vagy épp amikor az utcán haladunk, a távoli tárgyakat, embereket.

Több szemüveg egyben: ahogy az első érvet megértjük, rájövünk, hogy tulajdonképpen legalább három szemüveget kapunk egy Varilux multifokális szemüveggel.

Teljeskörű védelem: szemünk egészsége a legfontosabb, ezért nyilvánvaló, ha már szemüveget kell viselnünk, akkor ez nyújtsa is azt a védelmet, amelyet szemünk megkíván. A Varilux multifokális szemüveglencsék minden típusa EPS, azaz Eye-Protect-System, káros kék fény elnyelő tulajdonsággal rendelkezik.

Ma rendkívül sok digitális kijelzőt használunk, amelyekből árad a káros kék fény, amely tulajdonképpen a 415–455nm hullámhosszú, tehát látható tartományban jelen lévő fényt jelenti, és sajnos szemünk egyes területeit hosszan, folyamatosan érintve káros szembetegségek kialakulásáért tehető felelőssé.

A Varilux multifokális szemüveglencsék emellett első és hátsó oldali UV védelemmel rendelkeznek. Amennyiben Ön közepes, vagy szupervékony kivitelt választ, garantált a teljes UV védelem, vékonyítás nélküli lencsék esetén javasoljuk a fényre sötétedő kivitelt a teljeskörű védelem elérése érdekében.

Varilux multifokális szemüveg akció

Napszemüveg és optikai szemüveg egyben: említettük a fényre sötétedő kivitelt, ami azt jelenti, hogy a minket érő UV fény hatására megváltoztatja a színét a lencse, és emellett hatékonyan szűri is azt. Jelenleg 7 különböző szín közül választhat, így a szemüveglencse besötétedett állapotában is tökéletesen illeszkedik a keretválasztáshoz.

Fényre sötétedő multifokális szemüveg

 

Mindezek tudatában elmondhatjuk, hogy új multifokális szemüveglencséje legalább 3 de akár 5 szemüveget is helyettesíthet:

  • Olvasószemüveg
  • Számítógépes munkaszemüveg
  • Távoli szemüveg
  • Dioptriás napszemüveg
  • Káros fény ellen védő szemüveg

Azonban nem állnánk meg itt!

Varilux 1+1 akciónkban, új Varilux multifokális lencséje mellé választhat még egy pár Varilux lencsét ajándékba!

Miért hasznos ez?

  • Kombinálhatja az előnyöket: fényre sötétedő klasszikus multifokális és színtelen klasszikus multifokális lencsék
  • Varilux Digitime multifokális munkaszemüveg (több, mint 3-4 órát számítógépező szemüvegviselőnek)+Varilux klasszikus multifokális lencsék
  • Dioptriás, állandó szinezésű Varilux multifokális napszemüveg (nyári erős napsütésbe, síeléshez)+fényre sötétedő Varilux lencsék (aktív szemüvegviselők számára)
  • Két különböző színre sötétedő Varilux multifokális szemüveg (ha valaki szereti cserélgetni a szemüvegeket, az öltözködésnek megfelelően)

Látható, hogy sok kombináció elérhető, és érdemes is élni vele. Amit szükséges tenni a tökéletes Varilux szemüveghez:

Érden a Lidl mellett található üzletünkbe ellátogatni, vagy….

Online bejelentkezés látásvizsgálatra

Keretválasztás (1+1 esetén két keret)

Kiválasztani a megfelelő típust tanácsadásunk alapján

Élvezni az új szemüveget

 

 

 

 

 

Legfrisebb bejegyzéseink
Blog

Milyen a jó napszemüveg?

Itt a nyár, és szinte mindenhonnan az UV sugárzás veszélyeire felhívó üzenetek olvashatóak, azonban a napszemüveg kérdése nem áll meg

Bővebben