Karcos lett a szemüvege? Nem probléma!

A szemüvegviselők egyik legnagyobb problémája a szemüveglencsék karcolódása.

Az ilyen típusú sérüléseket nem lehet garanciális keretek között javítani, hiszen egyértelműen használati hibáról beszélünk. Kifejezetten bosszantó, ha egy multifokális szemüveglencse karcolódik össze, hiszen ennek ára sokkal magasabb, mint a hagyományos lencsék esetén, továbbá nélkülözhetetlen eszköz a mindennapok során. Mit lehet ilyenkor tenni?

Amikor egy szemüveglencse megsérül, mindig egyértelműen megállapítható milyen jellegű hatás érte, és ez alapján a további lépések is meghatározhatóak.

Némelyik szemüveglencse sérülés garanciális (elégtelen gyártás pl), de a többségük nem. Ha a szemüveglencse megsérül, akkor új lencsét kell bele helyezni, azaz újra le kell gyártani a meglévő szemüveglencsét, majd keretbe csiszolni. Ez teljesen új lencséket jelent, és ilyenkor mindenki felteszi a kérdést: ugyanannyiba fog kerülni, mint az előző? Kifejezetten kellemetlen, ha pár napos korában sérül meg az új szemüveg.

Régen, az ilyen esetekben maximum a saját elhatározásunk alapján tudtunk kedvezményt biztosítani, ma azonban másként is tudjuk intézni az ilyen jellegű cseréket.

Az Essilor cég termékei úgynevezett prémium garancia szolgáltatással vannak ellátva, azaz a gyártási hibákon túl is kedvező áron lehet megrendelni az új szemüveglencsét, legyen szó akár egy egyszerű olvasószemüvegről, vagy egy kifejezetten komplex Varilux multifokális szemüveglencséről. Ezt a szolgáltatást az eredeti lencse ára tartalmazza, és pont akkor biztosít nagy segítséget, amikor a legnagyobb szüksége van rá.

A koncepció lényege, hogy nem gyártási eredetű hibák esetén az új szemüveglencséket 75% (!) kedvezménnyel vásárolhatja meg, egyetlen alkalommal, a vásárlástól számított kettő éven belül.

Azaz ha Önnek megkarcolódott a szemüvege, akkor az nem garanciális jellegű hiba, viszont csak a lencse árának a negyedét kell kifizetnie, ha újra szeretné rendelni régi lencséjét (a vásárlástól számított kettő éven belül).

Ezt a kiterjesztett garanciát hívhatjuk biztosításnak is, hiszen kizárólag abban az esetben kell felhasználni, ha nem gyártási eredetű a probléma. A gyártási eredetű problémák továbbra is garanciálisak, azaz a gyártó cég állja a csere költségeit!

Tavaszi akciónk keretében ajánljuk Önnek a Varilux multifokális szemüveglencséket, beépített káros kék fény védelemmel és ajándék Prémium Garanciával, a Joó Optikában, Érden, a LIDL parkoló mellett!

 

 

Legfrisebb bejegyzéseink
Blog

Milyen a jó napszemüveg?

Itt a nyár, és szinte mindenhonnan az UV sugárzás veszélyeire felhívó üzenetek olvashatóak, azonban a napszemüveg kérdése nem áll meg

Bővebben